***       Водещите вечерни новини       на

...
   ***       Водещите вечерни новини       на
Коментари Харесай

Водещите новини! ГЕРБ, ДПС и ИТН се обединиха срещу ПП-ДБ на комисията „Нотариуса“. Докладчик на ООН призова за оръжейно ембарго на Израел

   ***   

   Водещите вечерни новини   
   на 26 март   

 

Изслушването се трансформира в цирк с основното присъединяване на Хамид Хамид от Движение за права и свободи и Маноил Манев от ГЕРБ. Към представлението по-късно се причисли и Гроздан Караджов от „ ИТН “.

Първоначално в залата нямаше представител на ГЕРБ, а Хамид Хамид атакува ръководителя на комисията от ПП-ДБ – Никола Минчев.

***

„ Когато съм посещавал заведението „ Осемте джуджета “, не съм виждал никого от управлението на прокуратурата там “, сподели апелативният прокурор на София Радослав Димов.

Димов сподели, че е посещавал „ Осемте джуджета “ единствено като клиент, тъй като то е било близо както до към този момент закритата Специализирана прокуратура, по този начин и до дома му.

***

„ Чувам за фамилии, в разнообразни медии за сантиментални връзки. Чувам за сватовство. Хайде да не си приказваме тези неща, тъй като в самия парламент също има хора, които може би са в такива връзки. 

И в това няма нищо срамно за мен. 

Не, кръгове няма. Ако е имало нещо, господин Ананиев, господин Василев, господин Атанасов и господин Рашков, този смут, който прокурорите изживяхме предходната година с разнообразни изяви на разнообразни хора от Прокуратурата, които съгласно мен се бореха за своето его, може и да се мисли за такова нещо. 

Заявявам най-отговорно, че аз не съм оказала въздействие на нито един прокурор “.

***

„ Преговорите [за правителство] пропаднаха заради една елементарна причина и тя е, че от ГЕРБ желаеха да отидем на предварителни парламентарни избори. 

Това ми стана ясно, още когато видях проектокабинета на Мария Габриел, в който имаше седем министри от ГЕРБ, а министъра на защитата Тодор Тагарев го нямаше “. 

***

„ И продължаването на войната в Украйна, и терористичният акт в Москва са извънредно тревожни “. 

Това сподели в предаването „ Лице в лице “ по БТВ специалистът по сигурност и някогашен зам.-министър на защитата Йордан Божилов.

„ Тероризъм по принцип съществува в света, всяка седмица има разнообразни атентати, само че атентатът в Русия е близо, случва се по време на войната в Украйна, а също по този начин взе доста жертви. 

Атентатът сподели, че тероризмът е жив, „ Ислямска страна " е жива. В тази връзка би трябвало да повишим сигурността, съобщи Божилов.

***

На площада, на улицата, в градския превоз са плъзнали „ очи “и „ уши “. Ако осемдесетгодишна баба вдигне афиш „ Не на войната! “ на улицата, ще бъде прибрана на мига. Ако студент вдигне елементарен празен, бял лист – ще бъде спретнат. Това вършат същите служби, от които би трябвало да се чака да пазят хората от терористи. 

Е… те назовават бабата и студента с плаката „ терористи “ и „ пазят “ от тях. 

Как очаквате да се опазят от сериозна опасност, откакто всичките им сили са съсредоточени в пазенето на властта и имиджа на кремъл?

Как очаквате и в случай, че самото ДНК на тия служби е непоправимо счупено и вечно променено? Те към този момент са всичко друго, само че не и служби за сигурност. Правят всичко друго, само че не и да съблюдават сигурността на елементарния жител. Той там е по-скоро обект на следене и надзор, в сравнение с обект на техните грижи.

***

***

Бивш вътрешен човек в унгарското държавно управление, трансформирал се в негов критик, през днешния ден разгласява аудиозапис, който съгласно него потвърждава, че висши чиновници са заговорничили, с цел да прикрият корупция – най-новото развиване на абсурда, раздрусал позициите на премиера Виктор Орбан в политиката на страната, оповестява Българска телеграфна агенция.

***

Нападателят се е врязал в една от общо тринадесет коли, в които са се возили китайски инженери. Те са пътували от столицата Исламабад към лагера им в Дасу, провинция Хайбер-Пахтунхва (преди Северозападна гранична провинция), сподели началникът на районната полиция Мохамад Али Гандапур.

Автомобилът се е запалил и е паднал в бездна, заяви Синхуа.

***

Специалният докладчик на Организация на обединените нации Франческа Албанезе, отговаряща за правата на популацията в палестинските територии, съобщи и през днешния ден – пред Съвета за човешките права на международната организация, че съгласно нея израелската военна акция в линията Газа, стартирана на 7 октомври предходната година, се равнява на геноцид, и прикани страните членки на Организация на обединените нации неотложно да наложат на Израел наказания и оръжейно ембарго, заяви Българска телеграфна агенция.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР